27.2.2015

Talviasusteita

Vuosi sitten keväällä ostin itselleni uuden villakankaisen talvitakin. Kun vihdoin tuli niin kylmät ilmat, että raaskin käyttää takkia, huomasin, ettei minulla ollut ollenkaan siihen sopivia asusteita. Takki on hieman ruskehtavan sävyinen punainen, ja kaikki asusteet olivat ennemminkin fuksianpunaisia. Ei kun toimeen.... 

Piposta en halunnut kovin paksua, mutta lämpimän. Päädyin Hjertegarnin Alpacaan, josta löytyi väri, joka on melkein samaa sävyä kuin takki. Olen pitkään jo haaveillut Shedir-pipon tekemisestä myös itselleni. Tähän projektiin se olikin täydellinen, koska lanka on ohut (50g=167m), tuli palmikoista lisää runsautta. 

Ensimmäisestä versiosta tuli liian pieni. Ei leveyden, vaan syvyyden osalta. Pipo ei millään tahtonut pysyä päässä, joten purin kavennusosan pois ja lisäsin mallikerran verran pituutta. Vähän jännitti, riittääkö kerä, mutta hyvin riitti, ja vähän jäi vielä ylikin.

Huivi olikin hankalampi tapaus. Ensin ajattelin Vikingin Eco-Alpacaa, joka on ihanan pehmeä ja paksu, mutta totesin sen yksivärisenä olevan jo liikaakin samaa sävyä. 

Lopulta päädyin Zitronin Nibukseen. Pehmeää sekin on 100% merinovillana. Kerällä lanka väri näytti jotenkin.... ei ihan minulta. Kiitos Jennylle, joka rohkaisi ottamaan langan, tuubista tuli juuri täydellinen takin ja pipon kanssa! Neljästä kerästä tuli sopivan pituinen ja levyinen tuubi. Metriäkään ei jäänyt yli.





Pipo: Shedir (Rav. link.,  Löytyy Knitty, fall 2004)
Lanka: Hjertegarn Alpaca (821)
Puikot: 2,75
Langanmenekki: 45 g

Tuubi: Tunturineule
Lanka: Zitron Nimbus (25)
Puikot: 6,0
Langanmenekki: 200 g



Kyllä nyt kelpaa hienostella!